
45 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава за печене в хартия. Смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта, содата в купа и разбъркайте. Добавете чедъра.
Отделно разбийте заквасената сметана с олиото, млякото и яйцата в купа. Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте с ръце, докато се смесят и течността се поеме. Омесете тестото върху набрашнена повърхност около 10-12 пъти, докато стане гладко. Разточете го на дебелина около 2 см. Нарежете на кръгове, триъгълници или правоъгълници по ваш избор. Подредете в подготвената тава.
Печете до златисто или за около 20 минути, докато сконите се надигнат.
Снимка: istock
Опитайте още:
Английски скони с масло и касис
Класически френски гужер
Солени маслени бисквити с колбас и грюер