Меню

Скони с чедър

30 септември 2022 | 07:47 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
4 чаши брашно 
¼ чаша захар
2 супени лъжици бакпулвер 
2 чаени лъжици сол 
½ чаена лъжица сода
2 чаши настърган чедър 
230 г заквасена сметана 
½ чаша рапично олио 
1/3 чаша прясно мляко 
2 големи яйца
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава за печене в хартия. Смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта, содата в купа и разбъркайте. Добавете чедъра.

Отделно разбийте заквасената сметана с олиото, млякото и яйцата в купа. Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте с ръце, докато се смесят и течността се поеме. Омесете тестото върху набрашнена повърхност около 10-12 пъти, докато стане гладко. Разточете го на дебелина около 2 см. Нарежете на кръгове, триъгълници или правоъгълници по ваш избор. Подредете в подготвената тава. 

Печете до златисто или за около 20 минути, докато сконите се надигнат. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Английски скони с масло и касис

Класически френски гужер

Солени маслени бисквити с колбас и грюер

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай