Меню

Лесна рецепта за ирландски соден хляб

3 октомври 2022 | 06:32 | Михаела Лазарова
3 от 3 гласа
Добави в любими
2 чаши брашно
1 супена лъжица кристална захар
½ чаена лъжичка сода за хляб
½ чаена лъжичка сол
¾ чаша мътеница
60 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа комбинирайте сухите съставки и ги разбъркайте добре. След това добавете мътеницата и отново разбъркайте. Полученото тесто се премесва няколко пъти върху леко набрашнен плот, за да се получи хубаво и гладко. Намазнете малка тава и поставете в нея хартия за печене. Сложете тестото и леко го разрежете с нож. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30-40 минути.

Забележка: Може да закупите мътеница или да си приготвите домашна, което е много лесно. В купа изсипете ¾ ч. ч. пълномаслено прясно мляко и добавете към него 1 с. л. пресен лимонов сок или бял винен оцет. Разбъркайте и оставете на стайна температура за 10-15 минути, докато в млякото се отделят малки бучици от пресичането. След това е готова за добавяне към съставките за тестото.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай