Меню

Супа с пилешко и леща

7 октомври 2022 | 06:21 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г леща
4-5 пилешки бутчета
2 глави нарязан лук
1 голям домат, нарязан, без люспите
4-5 скилидки нарязан чесън
1-2 нарязани моркова
няколко стръка нарязан кориандър
1 ч. л. кимион
1/4 ч. л. риган
сол на вкус
лют червен пипер на вкус – по желание
70 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В подходяща тенджера сложете пилешкото месо да се вари с достатъчно вода, за да го покрие добре, като от време на време отстранявайте пяната, която се отделя. Когато месото е готово го извадете и нарежете на парченца с размер, който да е подходящ за супа. Върнете го в бульона и добавете лещата, заедно с останалите съставки. При нужда долейте малко вода. Варете, докато лещата се сготви.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай