Меню

Песто с патладжан

10 октомври 2022 | 05:51 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г патладжани
70 г сушени домати в зехтин
70 г печени орехи или кашу
20 г настърган пармезан
5 с.л. зехтин
няколко свежи листа магданоз или босилек
черен пипер на вкус
сол на вкус, ако е необходимо
60 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Патладжаните се измиват и надупчват с вилица. Слагат се в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути или до готовност. След като са изпечени и поизстинали, може да ги обелите и премахнете дръжките. Следва да ги сложите в блендер или кухненски робот, но може да ползвате и пасатор. Добавете към тях сушените домати, ядките и зехтина. Разбийте добре. След това добавете пармезана и босилека/магданоза, черния пипер. Отново разбийте и сервирайте с хубав хляб.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай