180 мин
-
Порции: 10-12
В кухненски робот сложете захарта, бишкотите и смелете добре. След това добавете сметаната и маскарпонето, а накрая кафето и ликьора. Трябва да се получи хубаво гъсто тесто. Прехвърлете го в подходяща купа и покрийте с фолио.
Сложете в хладилник за 1-2 часа, за да стегне добре. След това разтопете шоколада на водна баня и оставете да се охлади. От тестото се оформят топчета, които се потапят в шоколада и се украсяват както ви харесва.
За потапянето на топчетата може да ползвате клечка за зъби или вилица, без да набождате с нея топчетата. Когато бонбоните са готови, поставете ги в хладилник за още малко време, за да стегне шоколадът.
Снимка: iStock
Опитайте още: