Меню

Рецепта за вкусни кифли с наденички и чедър

17 октомври 2022 | 05:23 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г брашно 
50 г меко масло
250 мл вода
1 ч.л. сол
2-3 с.л. захар
8 г прясна мая
около 15-20 тънки наденички
15-20 тънко нарязани филийки чедър, едам, кашкавал
или друго твърдо сирене
За намазване:
1 жълтък
2 с.л. прясно мляко
сусам за поръсване
300 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа комбинирайте брашното, маята, захарта, водата. Всичко се разбърква добре. След това се добавя солта и маслото и се меси до получаването на гладко и хубаво тесто. Покрийте купата с капак или кърпа и оставете тестото да втаса за 2-3 часа.

След това тестото се разточва и нарязва на ленти, които леко се разточват с ръце, за да се закръглят. Около наденичките завийте кашкавала/сиренето, а след това около тях навийте лента от тестото. Подредете в тава върху хартия за печене вече увитите наденички и сирене, покрийте с кърпа и оставете да втасат за около час. След това ги намажете с разбитите жълтък и мляко и по желание поръсете сусамово семе. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай