
-
Порции: 15-20
В дълбока купа комбинирайте брашното, маята, захарта, водата. Всичко се разбърква добре. След това се добавя солта и маслото и се меси до получаването на гладко и хубаво тесто. Покрийте купата с капак или кърпа и оставете тестото да втаса за 2-3 часа.
След това тестото се разточва и нарязва на ленти, които леко се разточват с ръце, за да се закръглят. Около наденичките завийте кашкавала/сиренето, а след това около тях навийте лента от тестото. Подредете в тава върху хартия за печене вече увитите наденички и сирене, покрийте с кърпа и оставете да втасат за около час. След това ги намажете с разбитите жълтък и мляко и по желание поръсете сусамово семе. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Опитайте още: