-
Порции: 6
В купа с помощта на миксер разбийте маслото, захарта и яйцата. След това добавете сухите съставки и отново разбийте добре до получаването на гладко тесто. Тестото се изсипва в намазнена тава за печене с незалепващо покритие, може и да е покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
След като тестото е добре изстинало, може да приготвите крема, като комбинирате всички съставки до получаване на гладък крем. Разрежете тортата наполовина, за да се получат два блата. Първият по желание може да овлажните с прясно мляко, компот. След това намажете с крема, по желание добавете течен шоколад, карамелизирани ядки (накълцани на едро) или фино нарязани пресни плодове, като банан, ягоди, горски плодове или каквото обичате да има в торта.
Сложете втория блат и него намажете с крем, както и от всички страни. Украсете тортата както ви хареса и я сложете в хладилник да стегне за поне 30 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: