Меню

Трюфели с бял шоколад и кокос

25 октомври 2022 | 06:24 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г бял шоколад
5 с.л. течна сметана за готвене
1 с.л. масло
1 ч.л. ванилова есенция
около ½ ч.ч. настърган кокос без захар
За овалване:
натрошени ядки по ваш избор
кокосови стърготини
180 мин

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

На водна баня или в микровълнова разтопете заедно шоколада, маслото и сметаната. Когато се получи хомогенна смес – премахнете от котлона и добавете кокоса и ванилията. Разбъркайте добре, покрийте купата и я сложете в хладилник, за да се стегне сместа за 2-3 часа. След това оформете малки топчета, които оваляйте в кокосови стърготини и натрошени ядки. Охладете трюфелите за още няколко минути в хладилник.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай