Меню

Лесна рецепта за кекс с какао и шоколад

20 октомври 2022 | 11:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 ч.ч. брашно 
6 и 1/2 супени лъжици натурално какао на прах
1 и ¾ чаени лъжички бакпулвер
1 ч.ч захар
¾ ч.ч. вода на стайна температура
6 с.л. олио
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1 голямо яйце
1 яйчен жълтък
100 г нарязан шоколад по ваш избор
50 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В подходяща купа пресейте заедно брашното, какаото и бакпулвера. Отделно с помощта на миксер разбийте добре яйцето, жълтъка, захарта, водата, олиото, ванилията. Добавете към течните съставки сухите и отново разбийте, за да се получи гладко тесто. Накрая сложете начупения шоколад и разбъркайте с шпатула. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути или до готовност. Когато изстине може да се поръси с пудра захар. Ако тестото за кекса стане твърде гъсто – регулирайте течните съставки.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай