-
Порции: 4
Кипнете подсолена вода. Сварете ориза в нея и отцедете, като не го преварявате. В дълбок голям тиган загрейте мазнината. В нея добавете ориза, лука, гъбите и пилешкото. Поръсете със сол и пипер. Разбъркайте за около 5-6 минути, докато пилешкото се сготви от всички страни.
Във вряща вода бланширайте броколите за 3 минути, докато омекнат. Отцедете ги добре. Отделно в купа смесете брашното и млякото, докато се получи гладка консистенция. Залейте продуктите в тигана със кремообразната смес. Разбъркайте. Гответе за около 2 минути, докато започне да бълбука и се сгъсти, разбърквайте често, за да не загори.
Добавете броколите. Разбъркайте отново добре. Поръсете с пармезана. Гответе, докато сиренето започне да се топи. Свалете от котлона.
Снимка: iStock
Вижте още: