Меню

Паста с пикантен доматен сос с моцарела

2 ноември 2022 | 06:20 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
320 г спагети или паста по ваш избор
1 глава червен лук
1-2 люти чушки
150 – 200 г моцарела
400 г белени домати от консерва
50 черни маслини без костилки
1 и ½ супена лъжица каперси
зехтин и сол на вкус
риган на вкус – по желание
30 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата както е указано на опаковката. Лукът се нарязва на ситно, а чушките и маслините на тънки филийки. В дълбок тиган загрейте зехтина и добавете лука и чушките. Трябва да се задушат добре, като може да добавите около ½ от водата, в която се варят спагетите. Когато лукът омекне и стане златист, може да добавите нарязаните белени домати.

Овкусете с маслините, каперсите и сол. Гответе на слаб огън, докато сосът се сгъсти, около 10-12 минути. След това добавете нарязаната моцарела и сварената и отцедена паста. Оставете на огъня за още около минута, разбъркайте всичко хубаво и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай