Меню

Пикантна паста с риба тон

14 ноември 2022 | 06:33 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г паста по ваш избор
400 г риба тон от консерва
600 г доматен сос за паста
1 стрита скилидка чесън
1 люта чушка
3 с.л. зехтин
сол на вкус
1 с.л. филе от аншоа в зехтин
пресен магданоз за поръсване – по желание

Продукти
Приготвяне

Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката. В тиган загрейте зехтина и сложете филетата аншоа, чесъна и нарязаната чушка. Разбъркайте добре и за да не загори чесъна, когато аншоата леко се разтопи, може да добавите малко от водата, в която ври пастата. Добавете рибата тон, като леко я отцедите от мазнината или соса, в който е в консервата. Разбъркайте и може да добавите доматения сос и солта. Гответе няколко минути, за да се получи хубав сос, след което отцедете готовата паста и я сложете в тигана. Разбъркайте финално добре и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай