
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 200 градуса. Охладете тестото за пай в хладилника за поне няколко часа, преди да го използвате.
В купа разбийте заквасената сметана, яйцето, лимоновия сок, ванилията. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Добавете ги внимателно към сместа и разбъркайте с лъжица. Разстелете тестото за пай в намазнена тава или форма за пай. Излейте сместа върху тестото. Печете за около 30 минути в загрята фурна. Намалете температурата на 170 градуса и печете за още 20 минути.
Междувременно разтопете маслото. Пресейте брашното, двата вида захар. Добавете към тях счуканите орехи, канелата, солта и накрая разтопеното масло. Разбъркайте, докато се получат трохи или крамбъл. Покрийте пая с получения крамбъл и печете за още 20 минути, докато добие хрупкава коричка. Оставете да изстине напълно, преди да нарежете и сервирате.
Снимка: iStock
Вижте още: