Меню

Шоколадов мус с малини

4 ноември 2022 | 06:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша шоколадови капки 
1 супена лъжица вода
1 голям жълтък, разбит 
1 и ½ чаени лъжици ванилов екстракт 
½ чаша разбита сметана 
1 супена лъжица захар
Пресни малини за декорация
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В малка касерола разтопете шоколада с водата. Разбърквайте, докато се получи гладка смес. Добавете малко количество от разтопения шоколад в купата с разбития жълтък. Направете го на тънка струя с постоянно разбъркване, за да не сготвите жълтъка. Върнете сместа на котлона и добавете другата смес с жълтъка. Гответе с разбъркване за 2-3 минути, докато започне да се сгъстява.

Свалете от котлона. Добавете ванилията и разбъркайте. Прехвърлете в малка купа. Разбърквайте от време на време, докато изстине напълно. В друга купа разбийте сметаната, докато започне да се втвърдява леко. Прибавете захарта и разбийте, докато се получат твърди връхчета. Разпределете сместа в стъклени чаши. Сложете в хладилник за няколко часа да стегне. Преди да сервирате, декорирайте с малини.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай