Меню

Рецепта за Kladdkaka – шведски шоколадов десерт

7 ноември 2022 | 15:22 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
200 г масло
200 г черен шоколад с поне 60-70% какао
4 и яйца
160 г пудра захар
150 г брашно
1 ч.л. екстракт от ванилия
щипка сол
40 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Маслото и шоколадът се разтопяват заедно на водна баня, след което се оставят да се охладят леко за 5-10 минути, за да не се сготвят яйцата, когато се комбинират с тях. В купа разбийте яйцата, ванилията и захарта, докато се получи леко пухкава смес. След това добавете шоколадовата смес и отново разбийте с миксер. Брашното и солта се пресяват и се добавят към останалите съставки.

Трябва да се получи гъсто тесто. Намазнете и набрашнете подходяща тава и сложете хартия за печене. Изсипете тестото. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15-20 минути. Когато сладкишът е напълно изстинал може да го сложите в подходяща чиния и да поръсите леко с пудра захар, да украсите със сметана, да сервирате със сладолед, плодове.

Снимка: iStock

По идея от nordickitchenstories.co.uk

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай