Меню

Салата с мариновано пилешко и бекон

9 ноември 2022 | 05:31 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 бр. пилешки бутчета без кости
300 г бекон
200 г бейби спанак
1 салата айсберг или маруля
500 г чери домати
1-2 бр. авокадо 
1 глава червен лук
За маринатата:
¼ ч.ч. мед
¼ ч.ч. дижонска горчица 
2 с.л. зехтин
2 стрити скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
90 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В купа смесете добре съставките за маринатата. Сложете месото в подходящ съд и го залейте с нея, овкусете го добре от всички страни. Ако ви остане от маринатата може да я ползвате за сос за салата. Покрийте съда с пилето и го сложете в хладилник за 1-2 часа или повече. След това изпечете месото на котлона в тиган с незалепващо покритие. Извадете месото в чиния и в тигана запържете до златисто нарязания бекон. Зеленчуците се нарязват като за салата и се слагат в купа. Към тях се добавят беконът, нарязаното пилешко месо и се овкусява с маринатата. Всичко се разбърква добре и се сервира.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай