Меню

Пилешки гърди с песто и моцарела

21 ноември 2022 | 05:47 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 бр. пилешки гърди, тънко нарязани
200 – 250 г настъргана моцарела
2 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици червен пипер, сладък или пушен 
2 супени лъжици сушен риган
около ½ – 1 бурканче песто
1 домат или няколко чери домата
45 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Комбинирайте подправките и овкусете месото с тях, което предварително леко сте начукали с чук за месо. Сложете го в подходяща тава за печене, най-добре е да бъде с незалепващо покритие. Намажете месото с песто, след това го поръсете със зехтин. Сложете по 1-2 колелца домат и поръсете с настърганата моцарела. Печете в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 25 минути или до готовност на месото. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай