Меню

Топчета с бекон и крема сирене

23 ноември 2022 | 11:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 резена пушен бекон
225 г крема сирене 
2 чаши настърган чедър 
30 г смес от сух чесън, сух лук, черен пипер, сол, сушен магданоз 
1 супена лъжица много ситно нарязан лук
1 супена лъжица счукани солени крекери
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сложете бекона в загрят на средна към висока температура тиган. Запържете го без мазнина от двете страни. Той ще пусне своята мазнина и ще стане хрупкав. След като покафенее го прехвърлете върху кухненска хартия да се отцеди. Когато изстине го нарежете на много ситни парченца.

Смесете крема сиренето, чедъра, сместа от подправки, лука и счуканите крекери. Добавете и бекона. Разбъркайте всичко много добре. Оформете малки топчета от сместа. Подредете ги в чиния. Сложете в хладилник да стегнат за няколко часа и предястието ви е готово.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай