Меню

Тайландско пиле с къри и кокосово мляко

30 ноември 2022 | 06:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г пилешки гърди без кожа и кости
1 консерва пълномаслено кокосово мляко
1 люта чушка
½ глава червен лук
2 скилидки стрит чесън
2 супени лъжици пресен настърган джинджифил 
зехтин, къри на прах – количеството вижте в рецептата
сол, черен пипер – на вкус
45 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на хапки и в купа се овкусява със сол, черен пипер и 1 чаена лъжичка къри на прах. Разбъркайте добре. В дълбок тиган на средно силен огън сложете 1 супена лъжица зехтин и овкусеното месо. Когато парченцата станат златистокафяви, може да ги извадите в чиния.

В същия тиган добавете още 1 супена лъжица зехтин и сложете нарязаните чушка, лук, черен пипер, 2 супени лъжици къри на прах, чесън и джинджифил. Бъркайте 1-2 минути, докато подправките се комбинират добре и сложете кокосовото мляко и месото. Покрийте с капак, гответе 10 – 15 минути на средно слаб огън. За финал овкусете с наситнени пресен босилек и кориандър. Сервирайте това ястие с гарнитура от бял/кафяв ориз или киноа.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай