Меню

Маслен трошлив кекс с орехи и канела

3 декември 2022 | 06:26 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша масло 
1 чаша захар
2 яйца 
2 чаши брашно
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сол 
1 чаена лъжица ванилов екстракт 
1 чаша мътеница
За хрупкавия топинг:
1/3 чаша кафява захар
1/3 чаша бяла захар 
1 чаена лъжица канела
1 чаша счукани орехи
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Забъркайте заедно продуктите за топинга в малка купа и оставете настрана.

Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер, докато стане пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно и разбийте до гладкост. Пресейте сухите съставки. Докато миксерът работи, започнете да добавяте сухите съставки на части, като не спирате да разбивате. Така сместа ще стане гладка и хомогенна. Накрая добавете ванилията.

Излейте тестото в предварително намазана с малко мазнина тава за печене с хартия. Поръсете със сместа за хрупкавия топинг и разнесете, за да покрие напълно.

Печете за около 40 минути или до златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай