Меню

Шоколадов мус със сметана и кафе

5 декември 2022 | 06:23 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
300 г микс тъмен и млечен шоколад
4 чаши студена течна сметана за разбиване
1/4 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.л. инстантно кафе на прах
1 ч. л. ванилов екстракт
140 мин

  • Порции: 3-5

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера сложете шоколада, кафето и ваниловия екстракт, както и ¾ от течната сметана. Загрейте ги на средно силен огън и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. След това отделете от котлона, за да се охлади сместа. Разбийте останалата част от сметаната с пудра захарта, докато стане пухкава. Ползвайте миксер. Добавете я към шоколадовата смес внимателно и бъркайте с шпатула. Разпределете муса в чаши или купички и сложете в хладилник за 2-3 часа, докато стегне. След това украсете по желание и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай