Меню

Скордаля с картофи – гръцка разядка

5 декември 2022 | 12:06 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 кг картофи
100 – 150 г орехи, плюс още малко за поръсване
2-3 скилидки чесън, обелени
5-6 с.л. лимонов сок
4-5 с.л. бял винен оцет
100 мл зехтин екстра върджин, плюс още за сервиране
магданоз за поръсване
сол на вкус
35 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се и се сваряват във вода, към която сте добавили 1 ч. л. сол. Когато са готови се отцеждат от водата и се оставят да изстинат. В кухненски робот сложете орехите, чесъна, оцета и лимоновия сок. Смелете всичко добре. Сложете картофите в купа и ги пасирайте хубаво. Добавете сместа с орехите, овкусете със още сол, ако е необходимо. Разбъркайте добре, прехвърлете в подходяща купа или чиния, поръсете леко с магданоз, смлени орехи и зехтин.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай