80 мин
-
Порции: 10
В голяма купа комбинирайте маслото, захарта и сиренето рикота. С миксер разбийте съставките, докато станат леко пухкави. Яйцата се добавят едно по едно и отново се разбиват добре. След това се добавят лимоновата кора, лимоновият сок и екстрактът от ванилия. След като разбъркате, може да сложите брашното и бакпулвера. Бъркайте с шпатула, докато се получи хубаво тесто.
Изсипете го във форма за печене с незалепващо покритие, която сте намазнили. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 50-60 минути или до готовност, може да ползвате клечка за зъби за проверка на тестото. След като кексът се охлади може да го поръсите с пудра захар.
Снимка: iStock
Опитайте още: