Меню

Кекс с рикота и лимон

22 декември 2022 | 07:50 | Михаела Лазарова
3 от 4 гласа
Добави в любими
7 супени лъжици меко масло
1 ч.ч. захар
1 и ¼ опаковка сирене рикота 
3 големи яйца 
2 супени лъжици настъргана лимонова кора 
4 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок 
1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
1 и ¾ ч.ч. брашно
1 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
80 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа комбинирайте маслото, захарта и сиренето рикота. С миксер разбийте съставките, докато станат леко пухкави. Яйцата се добавят едно по едно и отново се разбиват добре. След това се добавят лимоновата кора, лимоновият сок и екстрактът от ванилия. След като разбъркате, може да сложите брашното и бакпулвера. Бъркайте с шпатула, докато се получи хубаво тесто.

Изсипете го във форма за печене с незалепващо покритие, която сте намазнили. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 50-60 минути или до готовност, може да ползвате клечка за зъби за проверка на тестото. След като кексът се охлади може да го поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай