-
Порции: 20
В голяма купа смесете брашното, какаото, солта, бакпулвера и содата. Разбъркайте с телена бъркалка.
В друга купа разбийте маслото с двата вида захар и яйцата до пухкава гладка смес. Добавете към сухите съставки и разбъркайте добре, докато се смесят напълно. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилник за поне 2 часа.
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте плитка тава за печене с хартия. Поставете пудра захарта в купа настрана. С лъжица оформете малки топки от сместа. Една бисквита трябва да е с големина приблизително равна на 2 супени лъжици. След като загребете, оформете бисквитите в кръгла форма с помощта на ръцете си. Ако тестото е прекалено лепкаво, намокрете леко ръце, за да не лепне.
Оваляйте всяко топче в пудра захарта, така че да полепне навсякъде. Подредете бисквитите в тавата. Печете в загрята фурна за около 15-20 минути или докато се напукат. Извадете и оставете бисквитите да изстинат напълно върху решетка.
Снимка: iStock
Вижте още: