Меню

Коледни веган кукис с боровинки

20 декември 2022 | 06:42 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
125 г веган маргарин 
125 г захар 
125 г кафява захар
1 супена лъжица канела 
½ супена лъжица смес от индийско орехче, куркума и карамфил 
125 мл растително мляко 
1 супена лъжица ванилов екстракт 
275 г брашно 
1 пакет бакпулвер 
½ супена лъжица сода 
100 г счукани шамфъстъци 
75 г сушени боровинки или стафиди
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбийте маргарина с двата вида захар до пухкава смес. Добавете и щипка сол за контраст. Добавете подправките, млякото и ванилията. Разбийте. След това добавете брашното, содата, бакпулвера, предварително смесени. Разбивайте, докато се получи гъсто тесто. Добавете шамфъстъците и боровинките. Омесете с лъжица или с ръце. Увийте тестото във фолио и го охладете за 30 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тава за печене с хартия. С лъжица разпределете бисквитите на равни разстояния. При печенето те ще се разстелят леко и ще уголемят размера си. Печете за около 15-20 минути или до златисто. Охладете върху решетка, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай