Меню

Празнични чеснови пържоли

23 декември 2022 | 15:39 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 бр. обезкостени свински/говежди пържоли или рибай стекове, дебели около 2/2,5 см 
10 скилидки чесън
сол на вкус
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица пресен лимонов сок
2 супени лъжици сос Worcestershire (Уорчестър)
25 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Чесънът се стрива в преса или се счуква в хаванче. Слага се в купичка и към него се добавят солта, черният пипер, зехтинът, лимоновият сок и сосът Worcestershire. Всичко се разбърква добре. В добре загрят грил тиган или друг с незалепващо покритие, на среден огън изпечете месото. Около 5-7 минути на страна или докато месото достигне желаната готовност. Намажете обилно пържолите с чесновата смес, когато са почти готови и след това гответе до пълна готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай