
-
Порции: 8
В купичка комбинирайте водата, захарта и маята. Разбъркайте много добре и изчакайте 10 минути, за да се активира маята. Отделно в дълбока купа сипете брашно и направете кладенче. Добавете млякото, маята, солта и олиото. Всичко се разбърква много добре.
Омесва се гладко тесто, което се слага в намазнена купа, покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 1 час. След това се разпределя на 8 топки, които отново се оставят да втасат (ползвайте леко намазнена тава, за да ви е по-удобно).
Всяка топка се разточва тънко с точилка. Питките се изпичат от двете страни в тиган с незалепващо покритие. Когато отделяте всяка изпечена питка в чиния, още докато е топла я намазвайте с разтопено масло. Към него по желание може да добавите стрит чесън или подправки на вкус като смлян кимион, червен пипер. Сервирайте с разядки, салата или любимо ястие.
Снимка: iStock
Вижте още: