20 мин
-
Порции: 3-4
В голям тиган с незалепващо покритие добавете зехтина/ маслото и целите скилидки чесън (обелени). Гответе около 1 минута, като внимавате да не изгорите маслото или чесъна. Добавете сьомгата и гответе около 2-3 минути от всяка страна, на среден огън. Поръсете с ½ от магданоза, ½ от черния пипер и добавете бялото вино. Увеличете малко котлона и гответе 1-2 минути, обърнете рибните котлети още веднъж и поръсете с останалия магданоз и черен пипер, сложете сол на вкус. Продължете да готвите още 3-5 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да полеете рибата със соса, който е останал в тигана.
Снимка: iStock
Вижте още: