Меню

Коледен глювайн (греяно вино)

22 декември 2022 | 11:12 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¾ чаша вода
¾ чаша захар
1 щипка канела или 1 пръчка 
2 големи портокала
10 бр. карамфил 
750 мл (1 бутилка) червено вино
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете водата, захарта и канелата в тенджера. Сложете на котлона на среден към висок огън, докато заври. След като заври, намалете котлона на слабо.

Нарежете портокалите на половини. Изстискайте сока и го добавете в тенджерата. Сложете 5 звездички карамфил. Добавете и портокаловите кори. Варете на слаб огън, докато започне да се редуцира и сгъстява леко. Ще отнеме около 30 минути.

Добавете виното. Варете още 10 минути, докато се загрее много добре. Свалете от котлона, прецедете течността и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай