-
Порции: 1
В тиган с незалепващо покритие разтопете маслото и добавете към него галетата. Разбъркайте добре и ги оставете леко да покафенеят, след което ги сложете в купа. Ядките и шоколада се нарязват на ситно. Крушите се обелват и почистват от семките и също се нарязват на тънки и малки парчета. Добавете към тях ядките, шоколада, захарта, галетата, джинджифила и канелата. Всичко се разбърква много добре. Разстелете бутертестото.
В средата му по дължина разпределете плънката. След това от двете страни на плънката тестото се нарязва на ленти, които след това се захлупват върху плънката. Намажете с течната сметана и поръсете със захарта. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Разрежете и сервирайте след като щруделът изстине.
Снимка: iStock
Вижте още: