Меню

Щрудел с круши, шоколад и ядки

5 януари 2023 | 06:12 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 бр. охладено бутертесто 
50 г галета
 ¼ ч.л. джинджифил на прах
350 г круши 
3 с.л. масло
100 г черен шоколад, може и повече
50 г белени бадеми
6 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела на прах
течна сметана за намазване
кафява захар за поръсване, на вкус
60 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В тиган с незалепващо покритие разтопете маслото и добавете към него галетата. Разбъркайте добре и ги оставете леко да покафенеят, след което ги сложете в купа. Ядките и шоколада се нарязват на ситно. Крушите се обелват и почистват от семките и също се нарязват на тънки и малки парчета. Добавете към тях ядките, шоколада, захарта, галетата, джинджифила и канелата. Всичко се разбърква много добре. Разстелете бутертестото.

В средата му по дължина разпределете плънката. След това от двете страни на плънката тестото се нарязва на ленти, които след това се захлупват върху плънката. Намажете с течната сметана и поръсете със захарта. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Разрежете и сервирайте след като щруделът изстине.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай