Меню

Паста със сирене горгондзола и орехи

5 януари 2023 | 07:37 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г къса паста, може и трофие
400 г сирене горгонзола
200 мл течна сметана за готвене
100 г счукани орехи
мащерка на вкус
черен пипер на вкус
сол, на вкус, ако е необходимо
25 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата според инструкциите на опаковката. В тиган на слаб огън сложете сметаната. Сиренето се нарязва на малки парчета и се добавя към нея. Овкусете със смлян черен пипер, малко листенца мащерка. Разбъркайте, за да се разтопи сиренето. Готовата паста се слага в тигана и се добавят натрошените ядки. Всичко се разбърква много добре. След 1-2 минути най-много може да сервирате пастата.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай