Меню

Пилешка супа с тиквички

9 януари 2023 | 12:34 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 чаша лук, ситно нарязан 
1 чаша целина на кубчета 
3 скилидки чесън, пресован 
450 мл пилешки бульон 
1 чаша моркови на кубчета
200 г пилешки гърди, нарязани 
½ чаена лъжица босилек
½ чаена лъжица риган 
1 щипка сушена мащерка 
Сол и черен пипер на вкус 
2 тиквички на кубчета
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера на средна към висока температура. В него сотирайте лука, целината и чесъна, докато омекнат за 5 минути. Залейте с бульона.

Добавете морковите, пилешкото, босилека, ригана, мащерката, солта и пипера. Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри 20 минути, докато омекнат зеленчуците.

Добавете тиквичките. Оставете ги да се сготвят заедно с другите продукти за още 20 минути и свалете от котлона.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай