Меню

Запечени пилешки гърди с чедър и подправки

18 януари 2023 | 06:40 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 килограм пилешки гърди, без кожа
сол и черен пипер на вкус
3/4 чаена лъжичка сладък/пушен червен пипер
1 чаена лъжичка сух риган
1 чаша течна сметана за готвене
1 супена лъжица царевично нишесте
3 стрити скилидки чесън
няколко люти чушки, може и мариновани
200 г настъргано сирене чедър
1 чаша пресен спанак, нарязан
65 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Ако парчетата месо са по-дебели, може да ги нарежете наполовина по дължина, след което месото се начуква. В купичка комбинирайте солта, черния пипер, ригана и червения пипер. Подредете месото в подходяща тава и го подправете от двете страни с подправките. Отделно комбинирайте нарязаните чушки, сметана, чесъна и царевично нишесте. Разбъркайте добре и залейте месото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25-30 минути. След това поръсете със спанака и настърганото сирене и запечете за още 10 минути или докато се разтопи. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай