Меню

"Пияни" макарони

10.01.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
"Пияни" макарони

Изключително лесна, бърза и ефектна рецепта за италианска вечеря за поне 4 гости

Продукти:
1 пакет фарфале, талиатели, спагети или каквито други макаронени изделия предпочитате
1 парче (около 200 – 300 гр.) пилешко роле (става и с друг колбас, ако не обичате пилешко, или нямате такова)
1 кофичка (400 – 500 гр) заквасена сметана
1-2 чаши бяло сухо вино
3-4 парченца топено сирене (от кръглите кутийки)
1-2 супени лъжици сух или пресен босилек

Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните за 10-15 минути, докато станат почти готови. Изцеждаме водата и прибавяме сметаната и топеното сирене. След около 2-3 минути прибавяме виното, а после и босилека (ако е сух; в случай, че е пресен, се слага в началото, със сметаната и топ. сирене). След още около 5 минути ястието е готово. Сервира се както топло, така и студено (вкъщи го предпочитаме топло, защото е по-сочно).
Върви страхотно със студено бяло вино. Да ви е сладко! :)

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Veleka1 ( преди 12 години )
А какво стана с пилешкото роле?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар