Меню

Паста с масло, аншоа и магданоз

29 януари 2023 | 05:35 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г паста Строцапрети или друга къса паста, може и спагети
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
10-15 филета аншоа
50 г масло
1 люта чушка
1/2 чаша сухо бяло вино
кората на ½ лимон – по желание
2 супени лъжици зехтин екстра върджин за поръсване на пастата
20 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Докато пастата се готви, в голям тиган разтопете маслото и добавете чесъна и аншоата. Разбъркайте и оставете аншоата да се разтопи. Добавете нарязаната люта чушка и виното. След това махнете скилидките чесън. Добавете пастата в тигана, наситнения магданоз, лимоновата кора и малко от водата, в която е вряла пастата. Разбъркайте всичко добре. Преди да сервирате, капнете малко зехтин и отново хубаво разбъркайте всичко.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай