Меню

Тост с горгондзола и карамелизиран лук

28 януари 2023 | 05:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г сирене горгондзола
3 големи глави червен лук, обелени
3 супени лъжици екстра върджин зехтин
1 стръкче нарязан розмарин
4 супени лъжици балсамов оцет
4 супени лъжици кафява захар
4 филийки хляб по ваш избор
20 мин

  • Порции: 2-4

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган добавете зехтина и розмарина. Когато розмаринът леко покафенее може да добавите лука, който да е нарязан на кръгчета или полумесеци. Бъркайте често, за да не загори. Трябва да омекне, да стане леко златист. След това добавете балсамовия оцет, захарта. Гответе, докато захарта се разтопи и течността се редуцира. Овкусете със сол и махнете от котлона, за да изстине карамелизираният лук. Препечете хубав хляб, намажете го с горгонзолата и върху нея сложете от вкусния лук.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай