Меню

Пухкава палачинка със сладко и шоколад

20 януари 2023 | 10:04 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
5 с.л. (20 г) овесено брашно
2 белтъка
2 с.л. кисело мляко
2 ч.л. натурално какао на прах
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. мед
За пълнежа:
сладко по ваш избор
За глазурата:
120 г разтопен шоколад по ваш избор
30 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте белтъците. След това добавете към тях киселото мляко и меда. Отново разбъркайте. Следва да сложите овесеното брашно, какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре, за да не стане тестото на бучки. В голям и добре загрят тиган разтопете масло. Внимателно изсипете тестото. Покрийте с капак и гответе около 10 минути. След това внимателно обърнете палачинката от другата страна и отново гответе около 10 минути. След като палачинката е изпечена, сложете я в чиния и я разрежете с нож наполовина, така че да имате две еднакви кръгли части. Намажете едната част хубаво със сладко по ваш избор и сложете върху нея другата. Разтопете шоколада и залейте с него. Украсете по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте и:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай