Меню

Италианска картофена супа с пармезан

25 януари 2023 | 11:44 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2-3 супени лъжици зехтин/олио
2 моркова
1 глава целина
600 г картофи
200 г домати от консерва, нарязани
1 л зеленчуков бульон
1-2 щипки лют червен пипер на люспи – по желание 
1 чаена лъжичка пресен или сушен  риган
1 чаена лъжичка сушен или пресен босилек
сол, ако е необходимо, на вкус
настърган пармезан за сервиране
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера добавете олиото и нарязаните морков, целина и лук. Гответе на средно силен огън, докато лукът стане прозрачен. Внимавайте зеленчуците да не загорят. След това добавете нарязаните на по-едри кубчета картофи, доматите, зеленчуковия бульон и подправките, разбъркайте добре. Когато всичко заври намалете котлона, покрийте тенджерата и гответе до готовност на картофите. Сервирайте с прясно нарязан магданоз и/или прясно настърган пармезан.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай