Меню

Свински котлети с лук и ябълка

19 януари 2023 | 06:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
500 г свински котлети 
Сол и черен пипер на вкус 
2 глави лук, нарязан на полумесеци 
4 стръка мащерка 
2 ябълки, обелени и нарязани на полумесеци 
½ чаша червено сухо вино 
1 супена лъжица масло
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голям дълбок тиган загрейте зехтина на средна към висока температура. Запечатайте котлетите от двете страни по няколко минути, като преди това сте ги овкусили със сол и пипер. Извадете ги и ги прехвърлете в чиния временно.

Намалете котлона. В мазнината задушете лука, като разбърквате постоянно, докато омекне за около 7-8 минути. Добавете мащерката и ябълките. Овкусете с още малко сол и пипер, ако се налага. След няколко минути добавете и котлетите. Залейте с виното. Гответе, докато ябълките омекнат или около 10 минути.

След като сосът около месото и останалите продукти започне да се сгъстява, прехвърлете всичко в плато за сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай