Меню

Трюфели с бял шоколад и лешници

25 януари 2023 | 06:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 г масло 
250 г бял шоколад
Кокосово брашно
100 г сметана
Лешници на вкус
180 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в касерола на среден огън. След това добавете сметаната и разбърквайте няколко минути, докато се смесят.

Добавете начупения бял шоколад. Разбърквайте отново до пълното му разтопяване. Свалете от огъня, прехвърлете сместа в купа. Охладете за 2 часа, докато се стегне.

Гребнете малко от сместа с пръсти. В средата сложете няколко лешника. Оваляйте с длани, докато се получи топче. След това оваляйте трюфелите в кокосовото брашно за завършек. Подредете в плосък съд и отново приберете в хладилник за 1 час.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай