
-
Порции: 10
В купа смесете брашното и захарта, разбъркайте с телена бъркалка или пресейте. Добавете яйцето и белтъка към тях. Добавете щипка сол. Добавете и нарязаното на кубчета меко масло. Омесете тестото, докато се получи гладко и леко лепкаво. Оформете топка, увийте с фолио и приберете в хладилник за 1 час.
Сварете кестените, почистете ги и ги нарежете на едри парчета. Към тях добавете и нарязаните ябълки, разбъркайте. Залейте с рома. Добавете какаото, разбъркайте много добре.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Сложете пълнежа и завийте тестото на руло, като краищата на тестото трябва да дойдат откъм долната страна. Прехвърлете в тава с хартия за печене. Намажете с разбитото яйце.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Извадете от фурната, оставете да изстине напълно и нарежете на парчета.
Снимка: iStock
Опитайте още: