-
Порции: 2-3
В тенджера с вряща вода добавете гъбите и ги оставете за 2-3 минути, за да омекнат. След това ги извадете и ги нарежете. Прецедете бульона от гъбите през цедка и го запазете за ризотото. В дълбок тиган загрейте 3 с. л. от маслото и зехтина и добавете ориза. Бъркайте непрекъснато.
Когато зрънцата ориз станат прозрачни, добавете бялото вино. Гответе до поемане на виното, след което добавете от бульона от манатарките, овкусете със сол. При ризотото е важно постоянно да бъркате. Когато течността се редуцира сложете гъбите и още от бульона. Оризът, когато го опитате трябва да е al dente.
Добавете горгонзолата към ризотото и разбъркайте, докато се разтопи. Изключете котлона и добавете останалото масло и настъргания пармезан, разбъркайте и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: