Меню

Печени бутчета с картофи, лук и розмарин

23 януари 2023 | 06:06 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г пилешки бутчета
300 г бял лук
500 г картофи
сокът на 1 лимон 
1 стрък розмарин, наситнен
сол на вкус
4 с.л. екстра върджин зехтин 
За овкусяване на картофите и лука:
4 с.л. зехтин
1 стрък розмарин 
сол на вкус
100 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа поставете бутчетата и ги овкусете добре със солта, лимоновия сок, розмарина. Нека месото да се маринова за 20 минути. Поставете бутчетата в тава върху хартия за печене и ги поръсете добре със зехтин. Печете 40 минути във фурна, която е предварително загрята на 200 градуса. През това време обелете картофите, нарежете ги на малки парчета и ги сложете в купа с вода, за да се отстрани излишното нишесте. Когато минат 40 минути от печенето на месото, отцедете картофите и добавете към тях нарязания на колелца лук, розмарина, зехтин. Разбъркайте ги и ги сложете при бутчетата. Печете на 220 градуса за още 40 минути или до готовност на картофите.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай