Меню

Крем супа с печени броколи и сметана

31 януари 2023 | 10:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава броколи 
1 супена лъжица зехтин
4 скилидки чесън, наситнен 
1 чаша лук, ситно нарязан 
1 чаша настъргани моркови 
5 супени лъжици масло
¼ чаша брашно 
2 чаши сметана 
2 чаши настърган кашкавал или сирене по избор 
2 чаши пилешки бульон
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тава с хартия за печене. Накъсайте броколите на розички и ги разхвърляйте в тавата. Поръсете с малко зехтин и с половината от пресования чесън. Печете за около 20 минути, докато омекнат.

Междувременно смесете останалия чесън с лука. Пасирайте с пасатор или в кухненски робот. Сменете приставката и настържете морковите. Ако нямате робот, можете да ги настържете отделно и с ренде, разбира се.

В тенджера загрейте 1 супена лъжица от маслото. В него сотирайте лука и морковите, докато омекнат. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете настрана. В същата тенджера добавете останалото масло. След като се разтопи добавете брашното и разбъркайте, докато се разтвори. Добавете сметаната и бульона. Варете за 15 минути, докато се сгъсти.

Добавете на части настъргания кашкавал, върнете сготвените зеленчуци в тенджерата заедно с леко запечените броколи. Оставете да ври на котлона още няколко минути с разбъркване. Сервирайте супата гореща.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай