
-
Порции: 6
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тава с хартия за печене. Накъсайте броколите на розички и ги разхвърляйте в тавата. Поръсете с малко зехтин и с половината от пресования чесън. Печете за около 20 минути, докато омекнат.
Междувременно смесете останалия чесън с лука. Пасирайте с пасатор или в кухненски робот. Сменете приставката и настържете морковите. Ако нямате робот, можете да ги настържете отделно и с ренде, разбира се.
В тенджера загрейте 1 супена лъжица от маслото. В него сотирайте лука и морковите, докато омекнат. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете настрана. В същата тенджера добавете останалото масло. След като се разтопи добавете брашното и разбъркайте, докато се разтвори. Добавете сметаната и бульона. Варете за 15 минути, докато се сгъсти.
Добавете на части настъргания кашкавал, върнете сготвените зеленчуци в тенджерата заедно с леко запечените броколи. Оставете да ври на котлона още няколко минути с разбъркване. Сервирайте супата гореща.
Снимка: iStock
Вижте още: