Меню

Пълнени картофи с шунка и грюер

31 януари 2023 | 05:45 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 големи картофа
2 чаени лъжици масло, разтопено
1 чаена лъжица чесън на гранули 
½ чаша прясно мляко 
½ чаша настърган грюер 
½ чаша нарязана шунка
1 супена лъжица магданоз, ситно нарязан
¼ чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица черен пипер
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете картофите, нарежете ги на половини по дължина. Увийте ги с фолио за печене и печете в загрята фурна за около 15-20 минути, докато омекнат. Извадете от фурната, изчакайте малко да изстинат и ги издълбайте.

Натрошете вътрешността им с вилица. Смесете я с нарязаната шунка, настъргания грюер, млякото, подправките и разтопеното масло. Накрая отгоре поръсете с още малко грюер. Върнете във фурната и печете до златисто за още 20 до 30 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай