160 мин
-
Порции: 1
Сложете тестото в намазнена със зехтин купа, покрийте го с кърпа и оставете на топло за поне 30 минути, за да втаса. След това си пригответе подходяща тава за печене, която сте намазали обилно със зехтин. Сложете тестото и го разстелете с пръсти. Покрийте го отново с кърпа и пак оставете да втаса за 45-60 минути. Когато втаса го поръсете с 4 с. л. зехтин.
С пръсти направете трапчинки в него като внимателно го натискайте, за да станат хубави вдлъбнатини, но да не се сплеска тестото. Минете няколко пъти с пръсти върху него. Поръсете с чесъна, подправките и сирената. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 15-20 минути или докато тестото стане готово.
Снимка: iStock
Вижте още: