Меню

Запечени фурми с бекон и сирене едам

4 февруари 2023 | 06:05 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 големи натурални фурми
10 филийки бекон
80-100 г сирене едам (едамер) или друго твърдо
мед за поръсване – по желание
20 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Премахнете костилките от фурмите, като внимателно ги разрежете почти наполовина по дължината. Във всяка фурна поставете малко парче от сиренето. След това завийте в тънко парче бекон. Подредете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути или докато беконът стане златистокафяв. Може да ползвате и еърфрайър, като го загреете на 180 градуса и готвите фурмите за около 8 минути.

Подредете готовите фурми в подходяща чиния и по желание поръсете с малко мед.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай