Меню

Паста с риба тон и гъби на фурна

9 февруари 2023 | 05:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
340 г паста
300 мл сметана за готвене 
2 чаши настъргано сирене чедър 
2 консерви риба тон, отцедени 
200 г гъби, нарязани (може и от консерва)
¼ чаша нарязан лук 
1 чаша грах (може и замразен) 
1 чаша натрошен картофен чипс (по избор)
50 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Напълнете голяма тенджера с подсолена вода. Сварете в нея пастата за около 8-9 минути. Отцедете. Междувременно загрейте фурната на 220 градуса. Смесете сварената паста с чедъра, сметаната, рибата, граха, гъбите и лука в голяма купа. Разбъркайте добре.

Прехвърлете в тава за печене. Поръсете обилно с натрошения чипс. Ако искате, по желание може да го замените с настъргано сирене или кашкавал. Печете в загрята фурна за около 30 минути или до златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай