
80 мин
-
Порции: 10
Разделете жълтъците от белтъците. Сложете жълтъците с брашното, какаото и 100 мл мляко в купа и ги разбийте добре с миксер. Отделно разбийте белтъците заедно със захарта до пухкавост. Внимателно ги добавете към останалите съставки. Бъркайте с шпатула. Изсипете тестото в тава за печене с незалепващо покритие, леко намазнена. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
След като блата е изстинал може да го надупчите с вилица и с помощта на лъжица да го напоите с останалата част от прясното мляко (100 мл). Разтопете шоколада заедно с млякото и разбъркайте, за да се получи хомогенна смес. Залейте блата и сложете в хладилник, за да стегне.
Снимка: iStock
Вижте още: