Меню

Нахут с кисели краставички

13 март 2023 | 08:36 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 голяма консерва нахут 
4 кисели краставички
3 с.л. сусамов тахан
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
2 с.л. от маринатата на краставичките
Черен пипер и сол на вкус
Щипка лют червен пипер на люспи – по желание
10 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Поставете отцедения нахут, киселите краставички, тахана, зехтина, чесъна и от сока на краставичките в блендер или кухненски робот. Овкусете със сол и черен пипер и пасирайте до гладкост. Прехвърлете нахута в подходяща чиния. Поръсете с малко зехтин и украсете с кисели краставички.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай